Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

PV casare imobilizări


Casarea este o modalitate de ieșire din gestiune a unei imobilizări, care are loc de regulă atunci când nici un beneficiu economic viitor nu mai este aşteptat din utilizarea sa ulterioară. Din punct de vedere fiscal, prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului.
Crearea unui proces verbal de casare o vom efectua din modulul Imobilizări prin apelarea butonului Adaug din bara de acțiuni.
 
PV casare imobilizări
 
Vom completa datele din antet ale procesului verbal, tipul documentului, seria, numarul, data și gestiunea mijlocului fix. Apoi acționând butonul Adaug vom aduce mijlocul fix pe care intenționăm să-l casăm. Operațiunea se va încheia cu Validez, după care vom putea vizualiza notele contabile generate. Suma înregistrată pe cont de cheltuială (6583) va fi proporțională cu suma rămasă neamortizată.
 
PV casare imobilizări.
 
 

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață