Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
loading

Ce setări trebuie să realizăm pe salariați pentru a fi vizualizați în pontaje online?


În vederea utilizării aplicației de pontaje online vor trebui realizate o serie de configurări la nivel de formații și contracte de muncă. În momentul actual există două roluri în aplicație: pontator/pontatori și supervizor.

Pontator - persoana angajată în cadrul companiei care este încredințată sa țină o evidență zilnica a timpului de lucru pentru departamentul/departamentele alocate.
Supervizor - persoana angajată, cu funcție în departamentul de Resurse Umane, care verifică periodic datele introduse de către pontator/pontatori, le prelucrează sau corectează atunci când este nevoie și le preia în aplicația de backoffice în vederea calculului salarial.

 

În primă fază va trebui să stabilim la nivel de companie, formațiile de lucru (ex. Departament productie, Departament marketing, Departament financiar etc.) și să le definim în modulul "Formații de lucru". Pentru fiecare formație de lucru va trebui să stabilim un responsabil de pontaj, acesta poate fi diferit de la formație la formație, în funcție de numărul total de salariați de pe acel departament sau același pe mai multe.

 

Setări salariați - pontaje online

 

În funcție de formația/formațiile alocate unui pontator, acesta va putea vizualiza doar salariații atașați respectivei formații, cea din contractul de muncă.

 

Setări salariați - pontaje online

 

După stabilirea formațiilor de lucru și alocarea pontatorilor pe acestea, vom defini sabloanele implicite pentru salariați. Dacă un salariat angajat ulterior nu are selectat șablonul, acesta nu va fi vizibil în platforma de pontaj.

Recomandăm să se creeze sabloane de pontaj în corespondență cu cele mai frecvente normele de lucru, se vor adăuga suplimentar în funcție de domeniul de activitate.

  • 4 ore pe zi
  • 6 ore pe zi
  • 8 ore pe zi

 

Definirea șabloanelor o vom realiza prin intermediul câmpului Sablon pontaj online existent pe contractul activ al unui salariat. Vom proceda cu definirea tuturor, direct de pe un contract, ulterior cu ajutorul unui asistent vom aloca șablonul pe salariații ce se încadrează și repetăm până toți salariații activi.

 

Setări salariați - pontaje online

 

Devalidăm contractul activ, accesăm tabul Detalii și identificăm câmpul în cauză. Adăugăm un prim tip de șablon:

  • Stabilim denumirea după caz: Program 8/40 - pauza 30.
  • Selectăm tipul de ore: Ore de zi
  • Completăm numărul de ore: 8
  • Stabilim ora de început: 07:00
  • Stabilim pauza de masă (în minute): 30

 

Procedăm la fel și în cazul celorlalte tipuri, iar în final selectăm pe acest salariat sablonul și validăm.

 

Alocarea salariaților pe sabloanele deja definite o vom realiza prin intermediul asistentului Adaugare șablon pontaje online din cadrul modulului Contracte de munca.

Stabilim tipul de șablon, apăsăm butonul Caută , bifăm contractele pentru care dorim să realizăm modificarea iar în final salvăm.

 

Setări salariați - pontaje online

 

Supervizorul îl vom stabili în opțiunile din cadrul modulului Salarii. Opțiuni salarii -> Setari salarii - Deschide -> Selectăm din meniu - Optiuni salarii -> Selectăm în câmpul supervizor Pontaje Online persoana în cauză.

 

Setări salariați - pontaje online


  •     Cum putem obţine ajutor?
  • Activarea unei licenţe