Importul nomenclatorului de parteneri
Alături de celalalte nomenclatoare din sistem, la rândul lui, nomenclatorul de parteneri poate fi considerat unul dintre cele mai importate module, întrucat în baza partenerilor adăugați aici, îi vom putea utiliza în documente, lista diverse rapoarte și situații pe aceștia.
Dorim să clarificăm de la început faptul că acest nomenclator reunește atât clienții cât și furnizorii, astfel acoperind și situația în care dorim să realizăm diverse rapoarte pe parteneri care în același timp sunt furnizori, dar și clienți. La nivel de partener adăugat putem specifica calitatea acestuia: furnizor, client, livrator, transportator, refferer.
În funcție de calitatea specificată, partenerul va fi sau nu afișat în modulele din program. Implicit programul va importa un partener pe calitățile: client, furnizor; desigur, dacă acest detaliu nu este specificat în fișierul excel.
Câmpuri obligatorii
Câmpuri obligatorii în vederea realizării importului din fișier EXCEL (xls, xlsx)
- cif_cnp;
- cod_tara;
- denumire;
- pers_fizica.
Condiții:
- Prin intermediul câmpului pers_fizică specificăm dacă partenerul importat este sau nu persoana fizică. Valorile acestui câmp pot fi 0 sau 1 (zero sau unu).
- Codul fiscal trebuie sa fie de tip numeric, fara alte litere (ex. RO, AT, DE, HU etc.).
Exemplu practic:
Cod fiscal: 9671891, Cod tara: RO, Denumire: Nexus Media SRL, Persoana fizica: 0.
Cod fiscal: 9671891, Cod tara: RO, Denumire: Nexus Media SRL, Persoana fizica: 0.
Câmpuri suplimentare
Alte câmpuri frecvent utilizate pe care le putem specifica în fișierul excel:
- banca -> denumirea băncii partenerului;
- contul -> contul IBAN al băncii; contul bancar nu trebuie să depășească 24 de caractere, va recomandăm să eliminați spațiile;
- email -> adresa email a partenerului; dacă sunt mai multe se vor specifica cu virgula;
- telefon -> numărul de contact;
- manager -> persoana de contact;
- den_clasificare -> denumirea clasificării 1; în prealabil trebuie definite clasificările în modulul parteneri tabul detalii;
- den_clasificare2 -> denumirea clasificării 2; în prealabil trebuie definite clasificările în modulul parteneri tabul detalii;
- den_clasificare3 -> denumirea clasificării 3; în prealabil trebuie definite clasificările în modulul parteneri tabul detalii;
- den_agent -> denumirea agentului de vânzare; în prealabil trebuie definit în nomenclatorul de personal;
- limita_credit -> limita de creditare pe partener, valoarea;
- den_disc -> grupa de discount a partenerului; în prealabil trebuie definită în opțiunile modulului prețuri de vânzare.
Clasificarea se realizează manual în funcție de domeniul de activitate, aceasta poate fi utilizată în mai multe scopuri: promoții, rapoarte pe parteneri etc.
Etapele importului
Întrucât Nexus este intuitiv și urmărește o înțelegere a programului cât mai ușoară, asistentul este același în toate modulele. Vezi aici utilitarul de import .
Actualizarea datelor deja importate
Daca dorim actualizarea unor articole deja importate trebuie să avem în vedere urmatoarele setări din cadrul opțiunilor din modul. Asadar, vom accesa modulul Parteneri , în dreapta vom regăsi "Opțiuni" , setam în câmpul "Tratare dublaje la import" - Suprascrie , apoi salvăm.
Descărcare fișier demo
Fișierul conține un număr mic de parteneri pentru a vă contura o idee cu privire la modalitatea de creare a fișierului de import. Dacă veți utiliza acest format, automat programul va recunoaste și sincroniza coloanele. Dacă nu dețineți toate informațiile din excel pus la dispoziție, pur și simplu eliminați coloana, iar aceasta nu se va sincroniza.