Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Operare transfer de imobilizări


Pentru a opera schimbarea locației unei imobilizări este necesară întocmirea unui transfer de imobilizări, document care se înregistrează în modulul Imobilizări.
Pentru a insera un transfer de imobilizări se apelează Adaug din linia de acțiuni.
În fereastra deschisă vom completa gestiunea curentă a imobilizării și gestiunea destinație (cea în care se transferă). În cazul în care prin transfer imobilizarea rămâne în aceeași grupă de produs (același simbol contabil), atunci în câmpul Grupă produs vom alege aceeași cont atât la sursă cât și la destinație. În caz contrar, la destinație vom specifica noua grupă de produs. Câmpul cont storno transfer este un cont tampon pentru realizarea transferului, în cazul imobilizărilor poate fi ales contul 231. Pentru adăugarea reperului transferat vom utiliza Adaug din bara de acțiuni.
 
Transfer de imobilizări
 
În situația în care imobilizarea și-a schimbat doar locația, în fereastra deschisă toate datele vor ramâne aceleași (baza de calcul, data PIF, nr inventar, metoda de amortizare, DSN-ul etc.), necesitând modificare primitorul și centrul de profit.
Pentru speța în care se realizează practic un transfer între conturi vom avea posibilitatea de a specifica numărul de inventar (Nr. inventar nou/Nr inventar vechi), metoda de amortizare (met. amortizare veche/met. amortizare noua), DSN nou/DSN vechi.
 
Transfer de imobilizări
 
Acest transfer între conturi va putea fi utilizat și pentru a corecta o imobilizare operată eronat în trecut.
 

Trecere în conservare imobilizare

 
În cazul reducerii activității, pe parcursul unor lucrări de reparații îndelungate, sau în diferite alte situații, un mijloc fix poate fi trecut in conservare. Pentru o evidență corectă ar fi indicată crearea unei gestiuni distincte Conservare în care vor fi transferate toate mijloace fixe cu acest status. Apelând Adaug din bara de acțiuni vom adăuga toate reperele trecute în conservare.
Pentru a înceta calculul amortizării vom debifa câmpul imobilizare activă.
 
Transfer de imobilizări

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață