Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Web API Nexus ERP


Nexus ERP API este o librărie de apeluri Web pentru partenerii Nexus Media care doresc să aibă acces la date în vederea utilizarii lor în propriile aplicații.

 

Configurarea accesului la Nexus API începe prin activarea acestuia în fereastra de activităţi automate şi stabilirea porturilor prin care acesta poate fi accesat. Dacă se impune accesarea serviciului printr-o conexiune criptată prin certificat SSL, se va utiliza un port HTTPS.

 

Important! Portul ales pentru Nexus WebAPI trebuie sa fie liber, adica nu trebuie sa fie utilizat deja de un alt proces windows (nici de serverul SQL). Pentru accesarea de pe alte dispozitive din reteaua locala trebuie create reguli de acces in Windows Firewall si, daca e cazul, in alte firewall-uri active pe server. Pentru accesul din exteriorul retelei locale, daca serverul se afla dupa routere sau firewall-uri, trebuie configurate corespunzator si acestea.

 

Pasul urmator este crearea unui utilizator cu drept de conectare prin webAPI. Acesta se creaza ca un utilizator obisnuit pentru care se adauga, in modulul Aplicatii online, o aplicatie de tip Aplicatii externe. Aceasta activeaza dreptul de acces extern asupra procedurilor din baza de date selectata si genereaza cheiea API necesara pentru conexiune. Asigurati-va ca utilizatorul nou creat are drept de conectare pe societatea aleasa.

 

Pentru a accesa API-ul, se efectueaza apeluri cu headere http conținând urmatoarele elemente:

 

 Content-Type: text/plain
 Authorization: Basic CHEIE-API-BASE64

 

Unde CHEIE-API-BASE64 reprezinta codificarea în base64 a cheii API - generata de catre aplicația Nexus în nomenclatorul de utilizatori - urmata de caracterul “:”.

Un apel API este reprezentat prin trimiterea unei solicitari la adresa URL a serviciului WEB API. Fiecare cerere consta dintr-un mesaj HTTP POST la o adresa URL, cum ar fi:

 

 http://{ip}:{port}/api/v1/actiune/resursa
 http://192.168.0.1:5000/v1/import/adrese

  •     Transmitere rapoarte pe e-mail
  • Apeluri API disponibile pentru operaţiile de import