Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Configurarea afișării informațiilor în cadrul unui modul


Afișarea informațiilor în cadrul majorității modulelor se face sub forma unui tabel, având functionalități avansate de căutare, grupare, filtrare, ordonare și personalizare a afișării.
 

Legendă culori

În fereastra principală datele validate sunt afișate cu font de culoare albastru-închis.
Excepție fac documentele nevalidate și cele anulate, evidențiate prin font verde, respectiv roșu.
Pentru unele module poate varia și culoarea fundalului, spre exemplu facturile de client plătite sunt afișate pe fond verde iar cele cu valoare negativă pe fond roșu.
 
Configurare module
 
 

Configurarea coloanelor afișate în tabel (modul/detalii)

 
Reprezintă un instrument foarte util ce permite personalizarea afișării informațiilor în tabelul principal al modulului. Astfel putem selecta coloanele ce prezintă o mai mare relevanță pentru utilizator, permițându-ne în plus redimensionarea și permutarea acestora.
 
Configurarea coloanelor se poate face accesând comanda Configurare (rotița), din dreapta sus a fiecărui modul (de sub semnul X de închidere a aplicației)
 
Configurarea afișării informațiilor în cadrul unui modul
 
Astfel, avem posibilitatea de a seta afișarea informațiilor atât în cadrul coloanelor, cât și în liniile de detalii (afișate în partea de jos).
 
Odată accesată opțiunea privind modificarea coloanelor din modul, se deschide o fereastră unde putem adăuga/elimina anumite coloane.
 
În partea stangă observăm coloanele disponibile, trebuind să le bifăm și să apelăm comanda Adaug, dacă dorim adăugarea lor în modulul principal.
 
În dreapta vizualizăm coloanele care sunt deja vizibile în modul.
 
Eliminarea coloanelor o putem face ștergând din partea dreaptă coloanele care nu sunt necesare (butonul X din dreptul fiecărui câmp).
 
Configurarea afișării informațiilor în cadrul unui modul
 
 
În cazul în care dorim revenirea la coloanele de bază în modul, apelăm comanda Configurare implicită. Astfel, indiferent de configurarea avuta anterior, coloanele afișate vor fi cele implicite.
 
Configurarea afișării informațiilor în cadrul unui modul
 
 
Setările privind afișarea informațiilor pe ecran, în fiecare modul, sunt aferente utilizatorului logat. Așadar fiecare utilizator își poate configura fereastra de lucru după bunul plac. La o nouă relogare în aplicație, aceste configurări se păstrează.
 
 
 

Ordonarea datelor afișate în tabel

 
Ordonarea datelor în cadrul unei coloane o facem executând click pe headerul acesteia (capul de tabel). Dacă dorim ordonarea după mai multe coloane atunci executăm pe rând click pe coloanele dorite, ținând apăsata tasta SHIFT.
Știm că există o ordonare pe una dintre coloane dacă apare o săgeată pe capul de tabel, pe coloana respectivă. Ordonarea poate fi ascendentă sau descendentă, acest lucru putând fi vizibil după cum este îndreptată săgeata.
 
Configurarea afișării informațiilor în cadrul unui modul

  •     Creare modele documente
  • Configurare E-Transport în Nexus ERP