Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Instalare Web Server IIS - Web Platform


Web serverul IIS este un instrument care poate fi utilizat pentru rularea aplicațiilor web și mobile Nexus direct de pe serverul nostru. Aplicaţiile Nexus cum ar fi Pontaje, HR Self Service, SFA, Livrări, etc vor putea fi rulate local, de pe propriul server, obţinând următoarele avantaje:

 • securitatea datelor va fi controlată prin propria infrastructură IT;
 • viteza de lucru va fi îmbunătăţită prin eliminarea traficului suplimentar.

 

Recomandarea este să instalăm IIS pe același server pe care este instalat serverul Nexus ERP - adică serverul de baze de date și serviciile Nexus.

 

Pași instalare IIS

 

Pentru instalarea IIS și PHP 7 pe Windows vom instala Microsoft Web Plaform. În cazul în care nu apare Web Platform la cautarea în meniul de start al sistemului de operare, putem instala direct de pe site-ul Microsoft pentru instalarea ultimei versiuni: Web Platform și apăsăm Install this extension

 

1. Accesăm un browser și căutam pe un motor de căutare: web platform installer. În topul rezultatelor vom regasi pagina de la Microsoft, o vom accesa.

2. Accesăm butonul Install this extension.

 

Instalare Web Server IIS

 

3. După finalizarea intalării extensiei, o vom căuta prin intermediul funcției de cautare din Windows: Microsoft Web Platform Installer , deschidem aplicația;

4. Accesăm butonul Options situat în dreapta jos;

 

Instalare Web Server IIS

 

5. În fereastra nou deschisă, căutăm secțiunea Which Web Server would you like to use? , vom selecta IIS și finalizăm configurarea prin butonul OK ;

 

Instalare Web Server IIS

 

6. Revenind la pagina inițială, vom realiza o căutare după cuvântul: php ;

 • identificăm și selectăm din lista ( butonul Add) cu rezultate următoarele componente:
  • PHP 7.0.33 (x64)
  • Microsoft Drivers 5.3 (x64) for PHP v7.0 for SQL Server in IIS
  • Windows Cache Extension 2.0 (x64) for PHP 7.0
 • vom realiza din nou o cautare dupa cuvântul: recommended ;
  • identificăm și selectăm din listă IIS Recommended Configuration

 

Instalare Web Server IIS

 

7. Accesăm butonul Install pentru finalizarea instării;

 

Instalare Web Server IIS

 

Manual, va trebui să instalăm kitul PHP Manager întrucât vom primi eroare la instalare. Acesta îl putem descărca de aici: https://download.nexuserp.ro/files/nexuserp/21/bb982c9215a844ff8ev5d388h55a4f5g/utilitare/PHPManagerForIIS-1.4.0-x64%20-%20IIS%2010.msi .

 

 

Verificare instalare IIS

 

Pentru verificarea instalării IIS putem rula în browser pe calculatorul unde a fost instalat IIS localhost sau 127.0.0.1

 

Instalare Web Server IIS

 

 

Înregistrare versiune PHP

 

Dacă IIS-ul este deja instalat și trebuie să instalăm o nouă versiune de PHP, accesăm Internet Information Services , secțiunea PHP Manager , Register new php version.

 

Instalare Web Server IIS

 

Implicit versiunea PHP se instalează în C:/Program files sau C:/Program files(x86) , selectăm executabilul php-cgi.

 

Instalare Web Server IIS

 

 

Este recomandat ca după înregistrarea unei noi versiuni să realizăm un restart al web serverului IIS.

 

Instalare Web Server IIS

 

 

Accesare IIS de pe alte calculatoare din rețea sau din exterior

 

Pentru accesarea aplicației de pe alte calculatoare sau dispozitive mobile trebuie configurat portul folosit pentru IIS să permită accesul prin Firewall (al sistemului de operare sau dacă este instalat un antivirus care contine Firewall).

 

Implicit portul folosit de IIS pentru http este 80.

 

Atenție, portul 80 poate fi utilizat de alte aplicații, precum sistemele de securitate, așadar recomandăm schimbarea portului 80 în astfel de situații întrucât nu va funcționa.

 

Pentru verificare, tastăm IIS în meniul de start al sistemului de operare, lansăm program Internet Information Services (IIS) Manager și verificam portul (din rubrica Binding ) folosit pentru http.

 

Instalare Web Server IIS

 

Este recomandat ca după schimbarea portului să realizăm un restart al web serverului IIS.

 

Instalare Web Server IIS

 

În cazul în care există certificat SSL pentru calculatorul respectiv se poate rula aplicația folosind protocolul https, în acest caz trebuie verificat dacă în Firewall (Inbound Rules) este permis accesul pentru portul https.


 •     Instalare Web Server IIS + PHP
 • Instalare XAMPP