Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Operare avansuri de trezorerie


Modulul Justificări avansuri lei facilitează evidența deconturilor pentru avansurile în lei primite de către salariați.
 
Vom analiza un flux de lucru firesc pentru orice instituție, de la eliberarea sumelor de bani din casierie și până la înregistrarea decontului de la angajat, din punct de vedere financiar, dar și contabil.
 
1. Eliberarea sumelor de bani din casieria unității. Angajata Popa Maria primește suma de 1000 lei pe care îi va folosi pentru a achita facturi de la furnizori, produse sau servicii cumpărate pentru care s-a emis bon fiscal, sau a cumpărat bilete de transport.
 
Operare avansuri de trezorerie
 
2. Înregistrarea Facturii de furnizor sau a bonului fiscal pe care este specificat Cif-ul societății care face achiziția se va efectua în modulul de Intrări, alegând tipul corect al documentului.
 
Factura furnizor:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
Bon fiscal cu CIF:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
Dacă se achiziționează produse sau servicii, iar angajatul primește un bon pe care nu este specificat CIF-ul societății pe care o reprezintă, atunci această cheltuială nu este deductibilă, nu va fi înregistrată prin modulul de Intrări, iar TVA-ul aferent nu va trece prin jurnalul de cumpărări, respectiv decontul de TVA. Înregistrarea acestor bonuri se va face direct în decontul de cheltuieli, doar pentru a se evidenția sumele de bani cheltuite de angajat.
 
3. Evidențierea în decont a sumelor cheltuite
 
În modulul Financiar - lei, Justificări avansuri lei, vom adăuga decontul pentru angajata Popa Maria.
Din totalul de 1000 lei primiți de angajată, vom evidenția sumele cheltuite.
 
A fost achitată cazarea la hotel:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
Putem în această pagină să mai completăm detalii legate de centrul de profit, de bugetul de cheltuieli pe care îl urmărim și alte detalii care sunt necesare în funcție de tipul de cheltuială.
 
S-a achitat combustibilul prin bonul fiscal emis de furnizor:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
Pentru acest tip de cheltuială putem alege vehiculul și foaia de parcurs completată anterior în modulul Parc auto - Foi de parcurs, această cheltuială fiind în acest mod evidențiată împreună cu alte cheltuieli de pe acest autovehicul.
 
Angajata primește diurnă pentru zilele de deplasare:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
S-au cheltuit sume pentru diferite materiale consumabile, iar pe bon nu s-a trecut codul fiscal al firmei ce achiziționează, astfel că suma nu se înregistrează în modulul de Intrări, ci direct în decontul de cheltuieli:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
În urma operării decontului, articolele contabile sunt următoarele:
 
Operare avansuri de trezorerie
 
În modulul Contabilitate - Balanță de verificare vom urmări soldul contului 542 pe fiecare angajat în parte. Nexus generează automat câte un analitic intern (de tip S) pentru fiecare salariat pentru care este înregistrată cel puțin o operațiune pe acest cont.
 
Operare avansuri de trezorerie
 
Prin emiterea unei fișe de cont putem urmări corectitudinea înregistrărilor:
 
Operare avansuri de trezorerie

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață