Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Adaugarea facturilor de la furnizori externi


Adăugare factură achiziție externă

 
Adăugarea unei facturi de intrare externă, de la furnizor extern, intr-o monedă străină, se efectuează din Intrări - modulul Facturi furnizori în mai multe moduri: prin apelarea butonului Adaug, folosind tasta Insert sau utilizând un model definit anterior.
 
Adaugarea facturilor de la furnizori externi
 
În același mod vom putea adăuga și alte documente :
  • bon fiscal extern;
  • aviz marfă extern.
 
În fereastra deschisă vom completa datele de antet si liniile din factură.
 
În antet vom completa: la tip document vom selecta Factură externă, serie, număr și dată document, gestiunea aferentă facturii, furnizorul, contul contabil, devizul (eur, usd, etc.), cursul valutar, conform BNR, termenul de plată. acesta din urmă se preia de pe fiecare Partener, dacă se folosește setarea din opțiunile modulului Facturi Furnizori Termen prestabilit. În cazul în care nu este bifată această opțiune, se preia termenul setat în opțiunile modulului în campul Data achitării în zile.
 
În funcție de situație se va bifa Factură cu taxare inversă și/sau ach.intra., caz în care se va genera automat nota contabilă 4426=4427, sau N.C. TVA parteneri intracomunitari în valută, situație în care se va realiza nota contabilă cu TVA deductibil (4426=401).
 
Adaugarea facturilor de la furnizori externi
 
Pentru a adăuga linii în factură vom apela butonul Adaug din linia de acțiuni.
 
Adaugarea facturilor de la furnizori externi
 
Adăugarea liniilor in factură se poate efectua folosind mai multe metode: fie articol după articol, fie din diferite alte documente precum comandă furnizor, NIR, alte facturi, aviz, contract aprovizionare, stoc, PV intrări în custodie, import prin fișier Excel.
 
Acțiunea de adăugare factura externă se finalizează cu acționarea butonului Validez din bara de acțiuni.
 
Adaugarea facturilor de la furnizori externi
 
Pentru modul de adăugare avansat sau simplificat al articolelor, precum și pentru selecția diferitelor tipuri de opțiuni click aici

  •     Adăugarea facturilor de la furnizori interni
  • Repartizarea cheltuielilor de transport și manipulare