Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
loading

Configurarea fisierului setari.ini


Prin intermediul prezentul articol dorim să clarificăm setările disponibile ale aplicației EASY RETAIL, pe care le putem regasi in fisierul setari.ini din dosarul (folderul) rădăcină al aplicației. Vom parcurge fiecare grup disponibil.

 

[Server]

În cadrul acestui grup se va specifica conexiunea către serverul Nexus ERP la care se doreste conectarea aplicației Easy Retail, precum și societatea la care să se conecteze.

 

Exemplu:

[Server]

COMPUTER=86.124.136.167,1180

BAZADATE =NEXUS MEDIA SRL

 

Computer descrie IP-ul și portul la care sa se conecteze aplicația iar Bazadate descrie societatea. ATENȚIE! ÎN CADRUL OPȚIUNII COMPUTER VOM SPECIFICA DOAR IP-UL ȘI PORTUL FARĂ ALTCEVA ÎN PLUS.

 

[DispFiscal]

Grupul descrie Id-ul de POS la care aplicația EasyRetail ar trebui să se conecteze. În prealabil, în cadrul aplicației Nexus ERP trebuie setată interfața pe care o vom utiliza, precum și drepturile casierilor.

Setarea unui nou POS se poate realiza accesand modulul POS-uri din cadrul Nomenclatorului, secțiunea Administrare. ID-ul de pos este alocat în mod automat de catre sistem iar o data generat de către acesta, nu mai poate fi schimbat.

 

Exemplu:

[DispFiscal]

IdPos = 17

 

[DispImprim]

Grupul permite definirea locației serviciului Nexus Device, care începând cu anul 2023 a înlocuit aplicație Nexus Print. Prin intermediul opțiunilor ce se specifică în acest grup practic specificăm aplicației Easy Retail pentru fiecare imprimanta, la ce serviciu Nexus Device să transmită.

NOTĂ: Nexus Device se instalează pe acele dispozitive unde imprimanta/casa de marcat/cantarul se conectează fizic. În eventualitatea în care dispozitivul este conectat prin rețea, atunci recomandăm ca serviciul să fie instalat direct pe server sau la un PC care în majoritatea timpului este deschis/utilizat.

 

Exemplu:

[DispImprim]

AdresaNexusDevice1=http://localhost:55331

AdresaNexusDevice3=http://192.168.1.205:55332

AdresaNexusDevice4=http://192.168.1.205:55332

 

AdresaNexusDevice1 -> 1 reprezinta ID-ul imprimantei (Numar dispozitiv) definit în Nexus ERP -> Nomenclatoare și unelte -> Imprimante (Grupul Administrare).

http://localhost:55331 -> reprezintă locația pe care să o apeleze Easy Retail atunci cand are ceva de tiparit la imprimanta cu ID 1. În acest caz, serviciul Nexus Device de pe stația locală.

http://192.168.1.205:55332 -> reprezintă locația pe care să o apeleze Easy Retail atunci cand are ceva de tiparit la imprimanta cu ID 1. În acest caz, serviciul Nexus Device aflat pe o altă stație de lucru la care este configurată o imprimanta/casă de marcat.

 

Operațiunea de configurare a acestui grup este detaliată și în articolul următor: Modalitate tipărire text pe imprimante setate pe alt număr de dispozitiv față de cel curent, din aplicația Nexus Easy Retail

 

[Interfata]

Grupul permite definirea unor parametri pentru interfața de lucru a casierului. Acestea sunt:

FullScreen = 0 - permite deschiderea aplicației în modul ecran complet/full screen. Implicit setarea este 0, ceea ce înseamna că nu se va deschide în ecran complet. Optiuni disponibile: 0 sau 1.

Tema =Alb - permite specificarea schemei de culori a aplicației. Implicit setarea este Alb. Opțiuni disponbile: Alb, Negru, Gri, Colorat.

Limba = RO - permite specificarea limbii în care să fie afișată aplicația. Implicit setarea este RO, în limba română. Opțiuni disponibile: RO, EN.

 

Exemplu:

[Interfata]

FullScreen = 0

Tema =Alb

LIMBA=RO

 

[INTERNET]

Grupul permite stabilirea accesului la internet al aplicației Easy Retail în vederea interogării partenerilor după CIF. Se utilizează acolo unde se dorește limitarea conectivității la internet pentru stația respectiva de lucru.

FARA CONEXIUNE INTERNET = 0 , permite interogarea partenerilor de pe ANAF. Implicit setarea este 0, ceea ce înseamnă că vor fi preluate datele. Opțiuni disponibile 0 sau 1.

 

Exemplu:

[INTERNET]

FARA CONEXIUNE INTERNET = 0

 

[LogIn]

Grupul permite stabilirea utilizatorului și parolei care să se încarce precompletat la deschiderea aplicației Easy Retail. Simpla completare a utilizatorului și parolei, cu opțiunea FastLogin = 0 va deschide aplicația cu datele precompletate iar utilizatorul va trebui sa apese pe butonul deschidere pentru a se inițializa interfața. Dacă se utilizează cu opțiunea FastLogin = 1 interfața se va inițializa direct.

 

Exemplu:

[LogIn]

Utilizator = casier

Parola = 1234

FastLogin = 1

 

[InstantRetailView]

Grupul permite specificarea căii catre aplicația NexusInstantRetailView.Web (doar dacă e instalat pe același calculator), ip-ul calculatorului pe care este instalată aplicația NexusInstantRetailView.Web și portul de comunicare setat pentru acesta.

 

Exemplu:

[InstantRetailView]

Cale=C:\Nexus\NexusInstantRetailView.Web\NexusInstantRetailView.Web.exe

URL=127.0.0.1

PortComunicare=51000

 

Operațiunea de configurare a acestui grup este detaliată și în articolul următor: Modificare aplicatie NexusInstantRetailView


  •     Ce este Nexus Supermarket?
  • Configurări Nexus ERP necesare deschiderii unui nou magazin retail