Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
loading

Conectarea unei case de marcat fiscale


Aplicația Online Facturare permite înregistrarea și tipărirea bonurilor fiscale, fiind integrată cu următoarele case de marcat cu conexiune bluetooth:

  • Activa Galaxy Mini
  • Tremol S25

 

Recomandăm ca în cazul modelelor enumerate mai sus să solicitați furnizorului aparatului fiscal să elimine setarea privind intrarea dispozitivului în modul repaus/stand-by, întrucât o dată ce aparatul intră în această stare trebuie să realizați din nou conexiunea la acesta.

 

Definirea aparatului fiscal

 

Configurarea casei de marcat începe cu definirea aparatul fiscal în cadrul aplicației backoffice, Nexus ERP. Vom accesa modulul aparate de marcat fiscale din cadrul Nomenclatorului și vom adăuga un nou dispozitiv prin intermediul butonului adaugă. Recomandăm ca înainte de a realiza setările de mai jos să listați un raport Z.

Completăm următoarele câmpuri după cum urmează:

 

Denumire: ACTIVA MINI / TREMOL S25

Tip driver: selectăm SERVER TREMOL

IP conexiune la ECR: 127.0.0.1

Port IP: 4444

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Tabul general

Nr. ultimul raport Z tipărit: Vom completa cu ultimul Z tipărit de dispozitivul fiscal.

Data tipăririi ultimului raport Z: Vom completa cu data ultimului Z tipărit de dispozitivul fiscal.

Număr ultimului bon tipărit: Vom completa cu numărul ultimului bon tipărit, de regulă 0.

Nr. caractere denumire produs: 30

Bifăm opțiunea: Permite tipărirea de linii comentarii pe bonul fiscal.

Utilizator: De regulă: 1 - trebuie să corespundă cu utilizatorul cu care accesați meniul Reg. Operator.

Parola: De regulă: 0 - - trebuie să corespundă cu parola cu care accesați meniul Reg. Operator.

Bifăm opțiunea: Fără display client.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Corespondență cote TVA

 

Cotele TVA configurate în aparatul fiscal pot fi citite direct de pe raportul Z listat anterior, acestea le regăsim în secțiunea GRUPE TVA. Ulterior, acestea vor trebui definite în cadrul modulului Cote de TVA.

 

Dacă societatea este neplătitoare de TVA aparatul fiscal va afișa doar TOTAL E, TVA 0%.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Vom accesa modulul Cote de TVA din cadrul nomenclatorului și verificăm dacă cotele setate în dispozitivul fiscal apar și în sistem. Dacă nu regăsim o cotă TVA, spre exemplu 5, o vom defini prin intermediul butonului Adaugă și ulterior Salvare.

În corespondență cu informația afișată pe Z în secțiunea GRUPE TVA, vom accesa fiecare cotă TVA și creăm legătura între valorile din Nexus și aparatul fiscal. Așadar, accesăm cota TVA, selectăm Casa fiscala Activa Galaxy și specificăm pe fiecare cotă:

 

  • A dacă pe Z este A
  • B dacă pe Z este B
  • C dacă pe Z este C
  • D dacă pe Z este D
  • E dacă societatea este neplătitoare de TVA și pe Z apare doar E

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Specificare casei de marcat pe conexiune

 

Vom accesa modulul aplicații mobile, selectăm conexiunea deja realizată iar în câmpul Dispozitiv fiscal selectăm aparatul fiscal definit în pasul de mai sus și salvăm.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

 

Descărcarea driverului de comunicație

 

Accesăm de pe telefonul mobil/tableta Android magazinul Google Play și căutăm aplicația ZFP LAB SERVER după cuvântul cheie: zfplabserver . După ce am găsit pagina aplicaţiei va trebui să apăsăm pe butonul Instalează şi aşteptăm câteva secunde până aceasta se instalează. O altă metodă de descărcare a aplicației este direct din link-ul următor: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tremol.zfplabserver&gl=RO

Dacă dispozitivul nu beneficiază de serviciile Google, vă recomandăm să descărcați aplicația din alte surse disponibile pe internet, fără această aplicație nu se poate realiza conexiunea cu casa de marcat!

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Conectarea casei de marcat

 

Asocierea casei de marcat prin intermediul bluetooth-ului

Vom deschide casa de marcat, iar pe telefonul mobil/tableta Android accesăm meniul bluetooth și căutăm dispozitivul fiscal. Acesta îl vom identifica după denumirea afișată în secțiunea Dispozitive disponibile și va trebui să corespundă seriei dispozitivului, lipită pe spatele acesteia, câmpul S/N.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

După identificare va trebui să asociem dispozitivul cu aparatul de marcat fiscal.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

În timpul solicitării de asociere, pe casa de marcat va fi afișat un mesaj de confirmare, pentru a accepta vom apăsa pe tasta TOTAL.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Dacă operațiunea s-a finalizat cu succes, vom putea vizualiza casa de marcat în secțiunea Dispozitive împerecheate.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Testarea conectivității

După asocierea casei de marcat cu dispozitivul, vom accesa aplicația ZFP Lab Server, secțiunea TEST , selectăm dispozitivul asociat anterior și apăsăm pe butonul CONNECT. Aplicația ne va confirma conexiunea cu casa prin schimbarea statusului în Connected .

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Apăsăm pe butonul TEST iar pe casa de marcat ar trebui să se deruleze rola. În urma realizării testului, casa de marcat este conectată cu telefonul și putem accesa aplicația Nexus Online Facturare pentru a tipări bonuri fiscale.

 

Conectarea unei case de marcat fiscale

 

Odată efectuate aceste setări, trebuie efectuată o relogare (delogare/logare) în aplicația mobilă Nexus Facturare Online pentru ca aplicația să preia setarea realizată.


  •     Conectarea unei imprimante portabile
  • Conectarea unei scanner mobil bluetooth