Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Configurare comenzi pentru furnizori


Generarea automată a comenzilor către furnizori ne ajută să păstrăm mereu stocurile la un nivel minim sau optim, în vederea funcționării neîntrerupte a societății. Pașii pentru configurarea asistentului sunt următorii:

 

1. Este necesar să numim gestiunile utilizate în Limite aprovizionare, după cum se poate observa:

Configurare comenzi pentru furnizori

 

2. Mergem în Nomenclatoare - Administrare - Limite aprovizionare, selectăm gestiunea/grupa/clasa și apăsăm pe aplică (deși completarea câmpurilor este opțională, acestea ne ajută în identificarea cu precizie a produselor care ne interesează):

Configurare comenzi pentru furnizori

Produsele vin după ce apăsăm pe aplică, iar apoi putem completa câmpurile în funcție de necesități, de ex. cantitate minimă 20 - cantitate maximă 50.

Pe lângă Limite aprovizionare, unde completăm cantitatea minimă necesară (stoc de siguranță), în generatorul de comenzi către furnizori avem posibilitatea să aducem necesarul și din alte surse, cum ar fi: comenzi clienți, comenzi producție etc.; din acest motiv există câmpul cantitate maximă care nu permite completarea cu un stoc mai mare decât cel maxim agreat pe produs.

 

3. În Nomenclatoare - Administrare - Bunuri și servicii articole, trebuie să completăm furnizorul tradițional pe produse. Pe această cale, atunci când generăm comanda prin asistent, se va selecta automat furnizorul:

Configurare comenzi pentru furnizori

 

4. Accesăm Intrări - Aprovizionare - Comenzi pentru furnizori, apăsăm pe Asistent și selectăm Generare comenzi către furnizori:

Configurare comenzi pentru furnizori

 

4.1. În această fereastră selectăm contul mărfurilor, gestiunea, grupa și clasa de produse:

Configurare comenzi pentru furnizori

 

4.2. Aici selectăm metoda de căutare a produselor și parametrii fiecăreia:

  • necesar calculat la momentul actual - în funcție de parametrii selectați (cantități necesare realizării stocului de siguranță, comenzi clienți, comenzi interne etc.);
  • media aprovizionărilor anterioare - se selectează perioada de urmărire a intrărilor și se face media pe cantitatea intrată/nr. nir;
  • media vânzărilor/comenzilor clienților.

Configurare comenzi pentru furnizori

 

4.3. Putem observa că, în momentul generării, programul aduce atât stocul de siguranță (20), cât și necesarul pentru onorarea comenzilor existente (10), în exemplul nostru:

Configurare comenzi pentru furnizori

În continuare selectăm produsele pe care vrem să le adăugăm în comandă și apăsăm pe salvare, iar comanda este generată.

 


  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață