Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Configurare Nexus Device


Se instalează pe calculatoarele la care sunt conectate fizic dispozitive externe (ex. POS bancar, casă de marcat, imprimantă etc.). Nu este necesară conexiunea la baza de date, dar trebuie specificat în fișierul NexusDeviceService.ini un port TCP liber prin care celelalte aplicații îl vor accesa (implicit, acesta este '55330'):

 

Prezentare și instalare Nexus Servicii

 

De asemenea, completăm și în câmpul dedicat DeviceService pe POS-ul la care se află dispozitivul conectat:

 

Prezentare și instalare Nexus Servicii

 

În cazul în care dorim să printăm de pe o stație la care nu avem conectat un dispozitiv extern, este necesar ca în Setări Generale - Setări casa de marcat să completăm IP-ul local și portul aferent stației la care vrem să printăm. IP-ul local se folosește atunci când stațiile de lucru sunt conectate la aceeași rețea.

 

Prezentare și instalare Nexus Servicii

 

IP-ul local se găsește pe stația la care avem conectat un dispozitiv de marcat fiscal prin tastarea ipconfig în Command Prompt a următoarei linii:

 

Configurare Nexus Device

 

Atenție! Nexus Device va fi utilizat de către Nexus ERP și Nexus EasyRetail. Aplicațiile vechi (Restaurant POS, Neuxs Retail) vor fi deservite în continuare de către Nexus Print.

 

Din punct de vedere tehnic, este posibil să printăm și în afara rețelei locale, dar în cazul în care avem mai multe puncte de lucru trebuie să configurăm pe fiecare dintre ele următoarele setări:

  • Deschiderea portului Device de pe stație în setările router-ului (Port Forwarding)
  • Deschiderea portului în Firewall
  • Identificarea IP-ului public (whatsmyip.org)
  • Alocarea unui IP fix prin setările DHCP din router

 

IP-ul public și portul se trec în câmpul „Adresa serviciu Nexus Device” din Setări Generale - Setări casa de marcat.


  •     Configurare Nexus Servicii
  • Kit-uri, update-uri şi patch-uri