Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Configurare router


De cele mai multe ori serverul Nexus ERP nu este conectat direct la internet, ci se află într-o rețea locală unde accesul la internet se face printr-un Router. De regulă, acesta are și rol de firewall, protejând dispozitivele aflate în rețeaua locală (LAN) de orice atacuri sau tentative de acces neautorizat provenite din exterior (WAN). Implicit, această protecție va bloca și conexiunile stațiilor de lucru aflate în exteriorul rețelei locale către serverul SQL.
 
Astfel, dacă vom dori să ne conectăm din exterior (internet) la serverul Nexus ERP va fi necesar să definim în router unele reguli pentru a permite accesul din exterior a conexiunilor către portul serverului SQL.
 
Configurare router
 
Pentru majoritatea routerelor de pe piață această configurare este simplă, se poate face dintr-un browser accesând în bara de adresa IP-ul care apare ca Gateway pentru interfața de rețea. Puteți vizualiza parametrii interfeței de rețea tastând în Command Prompt sau Windows PowerShell comanda ipconfig.
 
Configurare router
 
Pagina de configurare a routerului diferă de la un model la altul dar, de obicei, există o secțiune dedicată definirii unor servere virtuale - Virtual Server, unde se adaugă un nou server specificând IP-ul local al serverului și portul SQL. Pe alte routere acest lucru se poate face în secțiunea NAT (Network Address Translation).
 
Dacă există mai multe routere, montate în cascadă, până la serverul Nexus ERP, atunci va trebui să configurăm reguli similare pe fiecare dintre acestea pentru a permite trecerea conexiunii dintr-un router în altul.
 
Dacă dorim să utilizăm serviciul Nexus API pentru comunicarea cu aplicaţii mobile, aplicaţii externe, etc va trebui să facem aceleaşi setări şi pentru portul acestui serviciu.

  •     Kit-uri, update-uri şi patch-uri
  • Configurare antivirusi