Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Plata cu încasare modernă


Modalitățile de plată a bunurilor și serviciilor s-au diversificat cu trecerea timpului, astfel încât procesul de vânzare-cumpărare să fie cât mai simplificat și în beneficiul operatorilor economici. Astfel, a fost introdusă plata cu încasare modernă care permite încasarea ulterioară a sumelor cum ar fi în cazul livrărilor cu Glovo, Tazz, Uber Eats etc. O altă situație în care poate fi folosită aceasta modalitate de plată ar fi în cazul în care avem o factură pe care dorim să o încasăm cu vouchere de vacanță.

 

Pentru a putea implementa aceasta metodă de plată în interfața de vânzare, vom aplica următoarele setări:

  • În modulul de Aparate de marcat fiscale, la nivelul pos-ului, din tab-ul Drepturi, vom permite plata cu încasare modernă.

 

Plata cu încasare modernă

 

  • Este necesar să stabilim conturile în care dorim să se înregistreze încasările. Putem crea un analitic care să cuprindă doar încasările prin card, dacă dorim să avem separat acest tip de încasare, sau putem păstra contul sintetic. Obligatoriu va trebui să definim analiticul pentru încasările moderne, unde vom seta tip cont financiar - Casa în lei și funcție cont - Activ.
    • 5125.01 - Sume în curs de decontare - card
    • 5125.02 - Sume în curs de decontare - livratori

 

Plata cu încasare modernă

 

  • La nivelul gestiunii din care realizăm vânzarea vom seta conturile de încasare. Astfel, vom merge în modulul Gestiuni, selectăm gestiunea din care vindem, iar în tab-ul Proprietăți vom seta analiticele create anterior. Prin urmare, la închiderea fiscală a bonurilor, în cazul în care se generează monetare, sumele aferente fiecărui tip de plată se vor duce în financiar pe contul corespunzător fiecărui tip de plată.

 

Plata cu încasare modernă

 

Setări NexusPrint

Va trebui sa setăm la nivelul casei de marcat codul aferent plății moderne. Acest cod setează poziția pe care se plasează această modalitate de plată în interfața de vânzare. Vom accesa aplicația NexusPrint, secțiunea Management - Dispozitive, selectăm casa de marcat de pe care operăm și derulăm până ajungem la setarea codurilor aferente modalităților de plată, conform imaginii de mai jos.

 

Plata cu încasare modernă

 

În momentul configurării casei de marcat aceste coduri vor fi completate automat într-un mod predefinit. Dacă conexiunea cu casa de marcat s-a realizat cu succes, în momentul în care aducem modificări asupra ordinii codurilor, în mod automat aceste modificări vor fi aduse și în NexusPrint și viceversa.

 

Dacă ne vom conecta în interfața de vânzare și vom opera un bon, opțiunea de plată modernă va fi regăsită la nivel de modalități de plată.

 

Plata cu încasare modernă

 

Din modulul de bonuri fiscale vom realiza închiderea fiscală, prin intermediul căreia se vor cumula bonurile și se va genera raportul de închidere zi. În urma acestei proceduri, vom putea vizualiza în modulul Articole contabile b.v. notele contabile aferente bonurilor fiscale operate. Monetarele aferente încasării prin plata modernă pot fi regăsite în modulul Financiar - Casa în lei - Sume în curs de decontare pe analiticul creat (5125.02).


  •     Configurare POS Restaurant
  • Prezentare interfață