Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Tichete cadou


Tichetele cadou reprezintă o modalitate simplă și utilă de a oferi celor dragi o surpriză plăcută, mai ales în perioada sărbătorilor. În Nexus putem avea o evidență clară, mai ales din punct de vedere contabil, a acestor instrumente de plată prepay.

Pentru a putea utiliza tichetele cadou în procesul de vânzare-cumpărare, este necesar să urmăm anumiți pași după cum urmează:

 

Generare tichete cadou

În modulul de Ieșiri, Management Vânzări, găsim sub-modulul Prepay/Vouchere, de unde vom genera tichetele cadou și vom completa informațiile de natură contabilă.

În Opțiuni vom completa următoarele câmpuri:

  • Cont produs Prepay - în funcție de modalitatea în care dorim să avem evidențiate în contabilitate aceste tichete cadou, putem alege dintr-o listă un cont. Recomandăm utilizarea contului Avansuri încasate de la clienți;
  • Produs generic Prepay - vom creea în nomenclatorul de bunuri și servicii, un produs generic, de tip serviciu, cu o denumire sugestivă(Gift card, Tichet cadou etc.);

 

Tichete cadou

 

  • Tip cod bare - putem fie să alegem între două formate standard (EAN/JAN -13, EAN/JAN-8), fie să utilizăm fără un tip generic;
  • Imprimanta listare cod bare Prepay - în acest câmp vom completă imprimanta pe care dorim să o utilizăm la printarea codurilor de bare aferente tichetelor;
  • Tipăresc cod bare Prepay la salvare - bifăm dacă dorim tipărirea codurilor;
  • Cont avansuri - completăm contul aferent înregistrării avansurilor de la clienți, în cazul de față contul 419;
  • Cont Prepay - completăm contul de încasare pentru plățile prepay - 5328;
  • Prefix cod bare tichet cadou - aici completăm prefixul pe care dorim să-l aibă codul de identificare a tichetului;
  • Factor conversie puncte/voucher - acest câmp este utilizat pentru punctele de fidelitate acordate sub forma unui voucher.

Vom bifa ultimele opțiuni de afișare și pentru a permite generarea notelor contabile.

 

Tichete cadou

 

După completarea acestor opțiuni vom folosi asistentul din antet de generare a tichetelor cadou. Vom seta plaja de numere, data de creare a tichetelor, data până la care sunt valabile, suma disponibilă și gestiunea din care se va realiza ulterior vânzarea lor. Este foarte important să alegem produsul creat anterior. Vom da click pe butonul Generez, iar automat vom putea vizualiza toate tichetele generate la pasul anterior.

 

Tichete cadou

 

Achiziționarea tichetelor cadou

 

Următorul pas este să vindem propriu-zis tichetul cadou, pentru ca acesta să devină activ și să fie disponibil ulterior spre utilizare.

Din interfața de vânzare vom identifica cardul cadou prin intermediul codului unic pe care îl are atribuit. Vom căuta după cod ca orice produs obișnuit și apelăm tasta enter. Automat ne va fi adus produsul pe bon, cu valoarea stabilită. Finalizăm achiziția prin modalitatea de plată dorită (numerar, card). Dacă revenim în backoffice, în modulul Prepay/Vouchere vom vedea ca tichetul cadou a devenit activ și poate fi utilizat.

 

Tichete cadou

 

Utilizarea tichetelor cadou

Utilizarea tichetelor cadou este foarte simplă, având posibilitatea fie să scanăm codul de bare în momentul încasării, fie completăm manual codul aferent de pe tichet. Adăugăm produsele pe bon, iar în momentul încasării, tichetul cadou este identificat automat ca fiind de forma plată prepay. Dacă valoarea bonului depășește valoarea tichetului cadou, ca în exemplul de mai jos, avem opțiunea de a încasa prin altă opțiune de plată restul rămas.

 

Tichete cadou

 

După realizarea descărcării bonurilor, respectiv a închiderii fiscale, în modulul Financiar vom putea vizualiza notele contabile rezultate.

  • Nota contabilă aferentă vânzării tichetului cadou:

Tichete cadou

  • Nota contabilă aferentă încasării cu tichet cadou:

Tichete cadou


  •     Prezentare interfață
  • Câmpuri disponibile