Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
loading

Foi de parcurs


Adăugarea foilor de parcurs, în scopul urmăririi situației autovehiculelor, poate fi o activitate automatizată dacă înregistrările sunt făcute pas cu pas.

Modulul acesta facilitează calculul automat al kilometrilor parcurși, al combustibilului estimativ consumat, al rutelor parcurse. Dacă vom înregistra cronologic și consecutiv fișele, Nexus ne ajută prin preluarea de la o foaie la alta a informațiilor.

 

De exemplu, am înregistrat pentru autovehiculul B-101-NEX câteva foi de parcurs aferente traseelor parcurse. Ultima înregistrare ne prezintă situația la zi astfel:

  • km la data curentă: 16240
  • combustibil în rezervor la data curentă: 38

 

Foi de parcurs

 

Când vom adăuga o nouă foaie de parcurs, observăm că, după selectarea autovehiculului, informația anterioară se preia:

 

Foi de parcurs

 

Traseul parcurs, aferent acestei foi de parcurs, îl vom înregistra pe tab-ul Rute. Fie definim o rută nouă (care se va regăsi oricând în modulul Nomenclatoare - Funcționale - Rute), fie selectăm o rută deja existentă. Avem și opțiunea de a selecta o rută existentă, curse multiple, în ideea că parcurgem o rută de mai multe ori în aceeași zi.

 

Foi de parcurs

 

Vom completa informațiile suplimentare legate de ruta aleasă, iar în partea de jos vom completa Categoria de drum și coeficientul de drum. Implicit este 1, dar dacă vom merge pe un traseu accidentat sau cu o altă problemă care va crește consumul normat, este necesar sa completăm un coeficient diferit de 1, softul recalculând numărul de km echivalenți.

 

Foi de parcurs

 

Observăm că după salvarea categoriei de drum se va insera numărul de km parcurși. Dacă este un traseu dus-întors, bifăm acest detaliu și vom accesa calculatorul pentru a se restabili numărul de km.

 

Foi de parcurs

 

Imediat se vor actualiza și informațiile de pe primul tab, detalii, în funcție de rutele introduse:

 

Foi de parcurs

 

Preluare

 

Introducerea în program a foilor de parcurs este în general realizată de persoana responsabilă cu parcul auto.

Pe de altă parte, responsabilul cu introducerea documentelor primare va adăuga facturi de carburant și va ”lega” linia de cheltuială cu vehiculul și foaia de parcurs operată.

Întrucât operarea documentelor se poate realiza în timpi diferiți, este necesar să actualizăm informațiile apăsând acest buton de Preluare.

În exemplul nostru, după preluare s-a recalculat combustibilul la sosire. Iar pe tab-ul de cheltuieli vom regăsi documentul financiar aferent.

 

Este esențial să facem operațiunea de preluare cu documentul devalidat, iar rezultatul este un calcul de tipul: combustibil inițial + combustibil achiziționat - combustibil consumat (38 + 50-14,4 = 73,6)

 

Foi de parcurs


  •     Adăugarea vehiculelor și utilajelor
  •