Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Încasarea facturilor folosind un link de plata


Nexus ERP oferă un instrument de plată online cu cardul al facturilor plecând direct de pe facturile în format PDF sau din cadrul email-urilor automate transmise către clienţi cu factura ataşată.

 

Ce este un link de plată?

Este ca o plată normală numai că utilizatorul nu va mai trebui să se mai autentifice prin ContClient şi va fi redirecţionat automat către procesatorul de plăţi. O alta comparaţie de exemplicare ar fi: ca o plată făcută în orice magazin online după ce am validat comanda.

 

1. LINK-URI DE PLATĂ A FACTURILOR TRANSMISE AUTOMAT PRIN EMAIL

Dacă vom activa acest serviciu şi în paralel vom activa opţiunea de transmitere automată prin email a facturilor la validare, în email-ul transmis putem adăuga atât un buton cu un link de plată, cât şi un text configurabil prin care să ne invităm clientul să plătească factura.

 

2. LINK-URI DE PLATĂ A FACTURILOR DIRECT ÎN FACTURA PDF

Putem seta ca butonul cu linkul de plată să fie conţinut direct în facturile transmise prin email la validare.

Clientul primeşte factura prin email, o deschide şi are posibilitatea să o plătească imediat cu cardul.

 

3. LINK-URI DE PLATĂ A FACTURILOR TRANSMISE MANUAL PRIN EMAIL, SMS, WHATSAPP, MESSENGER

Mai putem obţine un link de plată direct de pe o factură din modulul Facturi clienţi, urmând ca apoi să transmitem link-ul manual către clientul vizat prin diverse aplicaţii: Email, SMS, WhatsApp, Messenger, etc.

 

Pentru accesul online la acest serviciu trebuie obligatoriu hosting + site de tip ContClient.

Putem folosi ContClient atât pentru încasarea facturilor, cât şi pentru încasarea comenzilor ferme. Comenzile ferme sunt automat văzute de clienţii noştri ca facturi proforma şi le vor putea plăti.

Plata online a unei facturi proforma (comenzi) va duce la emiterea automată a unei facturi fiscale, factură pe care clientul o va putea descărca imediat. Tot automat, plata va fi operată în ERP şi repartizată asupra facturii plătite.

ContClient foloseşte serviciile oferite de procesatorul de plăţi cu cardul PLATIONLINE (https://plati.online/ sau https://plationline.ro/), iar noi pentru a folosi acest serviciu va trebui ca în prealabil să încheiem un contract cu PLATIONLINE.

 

Instalare si configurare

Pentru utilizarea link-ului de plată trebuie îndeplinite condițiile:

1. să funcționeze serverul Nexus API

2. clientul sa dețină o licență de Nexus Online ContClient PO sau Nexus Online ContClient B2B (în plus față de licența ContClient PO include magazin online B2B)

3. sa aibă activ site de tip ContClient

4. la site sa fie activat certificat SSL

5. să existe contract valid cu procesatorul de plăți PLATIONLINE (https://plationline.ro/)

6. opțional licență de Nexus Magazin Online, în cazul în care optează pentru licență de Nexus Online ContClient B2B.

 

Instalare serviciu Nexus API

Nexus API este un serviciu dedicat interconectarii sistemului Nexus ERP cu aplicațiile externe, fie ca e vorba despre aplicatii dezvoltate de Nexus Media, fie de aplicatii dezvoltate de alte companii.

Configurarea accesului la Nexus API incepe prin activarea acestuia in fereastra de activitati programate si stabilirea porturilor prin care acesta poate fi accesat. Daca se impune accesarea serviciului printr-o conexiune criptata cu certificat SSL, se va utiliza un port HTTPS, iar in caz contrar se poate utiliza si HTTP.

Atentie! Porturile alese pentru Nexus Web API trebuie sa fie libere pe server, adica nu trebuie sa fie utilizate deja de alte procese windows (asa cum e si serverul SQL).

 

Pentru mau multe detalii despre intalarea serviciului Nexus API si setarilor care se vor face in firewall si/sau in router accesati articolul: https://www.suport.nexuserp.ro/index.php?id=2391.

 

Activare licență Nexus Online ContClient

Dupa ce se achizitioneaza o licenta de tip Nexus Online ContClient (PO sau B2B) aceasta trebuie activata si alocata pe un utilizator creat special pentru conectarea la serviciul Nexus API.

Pentru acest utilizator se vor aloca drepturi de citire/scriere in modulele aferente ppaginilor care se vor activa in meniul site-ului: Facturi clienti, Avize de insotire marfa, Comenzi de la clienti, Contracte prestari servicii, Facturi la bonuri fiscale, Plati, Plati online.

 

Setări pentru functionare link de plată direct

Pentru utilizarea link-ului de plata este necesar ca la licenta de ContClient sa se specifice:

  • Domeniul site-ului de tip ContClient (de exemplu: https://www.numesite.ro)
  • selectare optiune: Generez link de plata facturi
  • specificare numar de zile valabilitatea link de plata facturi
  • specificare cont pentru inregistrarea platilor online

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

Site tip Contclient

In urma achizitionarii licentei de tip ContClient este necesar hostarea site-ului la o firma de hosting. Site-ul va fi configurat de echipa Nexus Media.

Aici trebuie pus la exceptii portul pentru Nexus API, sa permita conectarea catre exterior!

Pentru site-ul respectiv trebuie obligatoriu achiziționat un certificat SSL!

 

Utilizare link de plată

Dupa ce s-au parcurs pasii de mai sus, efectiv in Nexus ERP lucrurile sunt usor de indeplinit pentru generarea link-urilor de plata la factura. La validarea unei facturi sau la apelarea asistentului de generare link de plata din factura se va genera efectiv un token care va avea ca valabilitate un numar de zile specificat la aplicatia online ContClient.

Avand acest token generat il putem utiliza in 2 moduri:

  • îl includem în raportul Factura client in format PDF
  • îl includem în cadrul mesajului de tip mail trimis către client

 

Includerea link plată pe factura client

La generarea raportul Factura am introdus optiunea: Includ link plata. Dupa selectarea acestei optiuni la afisarea raportului de factura in partea de jos a documentului va aparea un buton PLATESTE ACUM FACTURA.

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

Butonul este activ la exportul facturii in format PDF, si se poate accesa de catre orice client care va primi ca atasament la mail aceasta factura.

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

La accesarea butonului de plata, clientul este directionat catre site-ul de tip contclient, care in urma unor verificari ale tokenului, va fi redirectat automat catre interfata de PlatiOnline.ro.

In cazul in care factura a fost in prealabil achitata prin alte mijloace de plata, va aparea mesaj de informare.

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

In cazul in care plata pe platforma PlatiOnline a decurs cu succes, confirmarea de plata va fi procesata instant in Nexus astfel incat factura va fi stinsa automat.

 

Includere link de plată la trimiterea pe mail către client

In cazul in care se doreste accesarea link-ului de plata direct din cadrul mesajului de mail primit de catre client, configuram raportul de tip Factura client:

  • raportul sa aiba selectat optiunea Trimit email la validare

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

  • textul de expediere raport prin e-mail al raportul de tip Factura in Nexus ERP, astfel incat sa contina variabila: LINK_PLATA_FACTURA.

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

La validarea facturii se va genera automat de catre Nexus Tasks un mesaj de tip mail catre client, care va contine mesajul si link-ul de plata specificat la raport.

 

Încasarea facturilor folosind un link de plata

 

In ambele cazuri (link din factura PDF sau link din cadrul mail-ului) va fi aceeasi redirectare catre site-ul ContClient care va va valida tokenul si va face redirectarea catre procesatorul de PlatiOnline.

 

Avantajele principlale aduse de aceste instrumente online se regăsesc în degrevarea personalului nostru de acest tip de activităţi şi clienţi mai mulţumiţi deoarece cererile lor de informaţii sunt rezolvate instant şi nu trebuie să mai aştepte răspunsul unui operator prin telefon, email, etc.

 

În concluzie, dacă vom opta să folosim aplicaţia web ContClient ne vom îmbunătăţi fluxul de încasări şi suplimentar vom oferi clienţilor noştri un instrument de tip Self-Service.


  •     Câmpuri disponibile
  • Generare factură client cu cod QR pentru vânzarea panourilor fotovoltaice