Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Limite de aprovizionare


Pentru a putea asigura stocul minim/maxim necesar pe articole, indiferent de tipul de stoc, vom stabili pentru acele repere de interes care sunt cantitățile minime sau/și maxime necesare atât pentru stoc, cât și pentru comenzile pentru furnizori.
Înainte de a lucra cu acest modul, este necesar să verificăm ca pe gestiunea respectivă a stocului să existe setarea: Utilizată în limite aprovizionare
 
Limite de aprovizionare
 

Completare manuală date

 
În cadul modulului avem posibilitatea de a filtra afișarea după gestiune, grupă, clasa produsului, denumirea, codul extern, integral sau parțial.
Afișarea nomenclatorului se realizează după apăsarea butonului Aplic, iar o dată enumerate articolele, putem completa cantitățile legate de stoc minim/maxim și comenzi furnizor minime/maxime.
Dacă ieșim din modul, iar apoi reintrăm, vom observa că inițial nu este nimic afișat din ceea ce am introdus noi, însă apăsăm Aplic și informațiile apar așa cum le-am stabilit anterior.
 
Nu este obligatoriu să introducem date pentru toate articolele, așa cum nu este necesar pentru un articol să stabilim toate cele patru cantități posibile. Vom configura numai ceea ce ne interesează.
 
Limite de aprovizionare
 
În cazul în care configurăm cantitate maximă pe articol, la un Refresh în modul linia se va colora cu roșu.
 
Limite de aprovizionare
 

Import fișier excel

 
Avem posibilitatea de a importa lista de articole cu informațiile referitoare la limitele de aprovizionare.
 
Limite de aprovizionare
 

Utilitate lucru cu limite de aprovizionare

 
1. Setările făcute anterior ne sunt utile dacă în cadrul modulului de stocuri vom configura și o avertizare referitoare la articolele care ne interesează.
 
Limite de aprovizionare
 
Mesajul poate fi afișat pe ecran sau transmis prin email, in funcție de setări.
 
Limite de aprovizionare
 
2. În cadrul modulului Comenzi pentru furnizori, la apelarea asistentului de generare comenzi se va putea ține cont de setările făcute pentru asigurarea stocului de siguranță:
 
Selectăm dacă dorim furnizorul tradițional, gestiunea, contul de stoc și clasa pentru care aplicăm selecția:
 
Limite de aprovizionare
 
Pasul următor este legat de selectarea parametrilor, iar noi urmărim asigurarea stocului de siguranță:
 
Limite de aprovizionare
 
Ultimul pas îl reprezintă stabilirea automată de sistem a necesarului, prin calcul comparativ cu stocul existent:
 
Limite de aprovizionare
 
În cadrul modulului se vor genera documente pe care putem să le transmitem furnizorilor, utilizând rapoartele din program.

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață