
Limite de aprovizionare
Pentru a putea asigura stocul minim/maxim necesar pe articole, indiferent de tipul de stoc, vom stabili pentru acele repere de interes care sunt cantitățile minime sau/și maxime necesare atât pentru stoc, cât și pentru comenzile pentru furnizori.
Înainte de a lucra cu acest modul, este necesar să verificăm ca pe gestiunea respectivă a stocului să existe setarea: Utilizată în limite aprovizionare

Completare manuală date
În cadul modulului avem posibilitatea de a filtra afișarea după gestiune, grupă, clasa produsului, denumirea, codul extern, integral sau parțial.
Afișarea nomenclatorului se realizează după apăsarea butonului Aplic, iar o dată enumerate articolele, putem completa cantitățile legate de stoc minim/maxim și comenzi furnizor minime/maxime.
Dacă ieșim din modul, iar apoi reintrăm, vom observa că inițial nu este nimic afișat din ceea ce am introdus noi, însă apăsăm Aplic și informațiile apar așa cum le-am stabilit anterior.
Nu este obligatoriu să introducem date pentru toate articolele, așa cum nu este necesar pentru un articol să stabilim toate cele patru cantități posibile. Vom configura numai ceea ce ne interesează.

În cazul în care configurăm cantitate maximă pe articol, la un Refresh în modul linia se va colora cu roșu.

Import fișier excel
Avem posibilitatea de a importa lista de articole cu informațiile referitoare la limitele de aprovizionare.

Utilitate lucru cu limite de aprovizionare
1. Setările făcute anterior ne sunt utile dacă în cadrul modulului de stocuri vom configura și o avertizare referitoare la articolele care ne interesează.

Mesajul poate fi afișat pe ecran sau transmis prin email, in funcție de setări.

2. În cadrul modulului Comenzi pentru furnizori, la apelarea asistentului de generare comenzi se va putea ține cont de setările făcute pentru asigurarea stocului de siguranță:
Selectăm dacă dorim furnizorul tradițional, gestiunea, contul de stoc și clasa pentru care aplicăm selecția:

Pasul următor este legat de selectarea parametrilor, iar noi urmărim asigurarea stocului de siguranță:

Ultimul pas îl reprezintă stabilirea automată de sistem a necesarului, prin calcul comparativ cu stocul existent:

În cadrul modulului se vor genera documente pe care putem să le transmitem furnizorilor, utilizând rapoartele din program.