Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Mod operare proiecte


Proiectele reprezintă un mod de organizare atât a activității, cât și a veniturilor și cheltuielilor din cadrul societății. Sub denumirea generică de "proiect" putem regăsi un domeniu de activitate, o lucrare, o activitate sau un grup de activități desfășurate cu o anumită ocazie etc.

Înregistrarea tuturor intrărilor și a tuturor ieșirilor alocând un proiect ne poate ajuta să urmărim mai ușor resursele alocate pentru acest proiect.

 

Mod operare proiecte

 

Pentru a facilita vizualizarea de informații, fără a deschide efectiv documentul, putem beneficia de detaliile aferente unui document, bifând (cu click dreapta pe orice linie din modul) Detalii:

 

Mod operare proiecte

 

Adăugarea de noi proiecte se realizează în modul clasic Nexus, prin apăsarea butonului Adaug din partea de sus, iar documentele adăugate pot fi validate sau devalidate, în funcție de modul de operare.

Începem prin a completa câteva câmpuri ce definesc proiectul, la modul general:

  • Serie, număr, dată proiect - cu posibilitate de generare carnet în nomenclatorul de carnete
  • Denumire, profil, partener și responsabil de proiect - câmpuri prezente în antetul documentului

 

Detalii

 

Mod operare proiecte

 

Vom completa un minim de informații legat de Data începerii, Data estimată a finalizării, Valoarea estimată a achizițiilor și a vânzărilor, estimatul profitului și devizul în care vom urmări valorile respective. La finalizarea proiectului se va completa și data reală a terminării activității aferente acestui proiect.

 

Alte cheltuieli

 

În situația în care considerăm că o cheltuială aparține proiectului în lucru, iar aceasta nu provine de pe o factură sau suma nu este cea integrală din documentul de plată (sau orice alte situații întâlnite în practică), putem adăuga manual valorile corespunzătoare în acest tab special de cheltuieli.

 

Mod operare proiecte

 

Comenzi clienți

 

Acest tab facilitează centralizarea tuturor comenzilor aferente acestui proiect.

 

Mod operare proiecte

 

Cu click dreapta pe linia de comandă putem apela opțiunea Deschide pentru a fi trimiși direct la comanda apelată:

 

Mod operare proiecte

 

Pentru orice comandă avem posibilitatea de a defini cărui proiect îi aparține, fiind astfel regăsită în centralizarea din modul.

 

Comenzi furnizori

 

În același mod ca și pentru comenzile de clienți funcționează și evidențierea comenzilor pentru furnizori:

 

Mod operare proiecte

 

Detalierea comenzii o putem obține la un click dreapta pe linia de comandă, Deschid:

 

Mod operare proiecte

 

Bon consum materiale

 

Tot ce este necesar a se da în consum aferent proiectului în lucru vom regăsi evidențiat în acest tab, iar pentru vizualizarea detaliilor este suficient sa facem trimitere la documentul asociat:

 

Mod operare proiecte

 

După deschiderea documentului aferent:

 

Mod operare proiecte

 

Facturi clienți

 

În situația în care realizăm venituri pe care le putem asocia unui proiect, este suficient ca pe factura emisă către client să definim proiectul corespunzător:

 

Mod operare proiecte

 

Pe tab-ul Facturi clienți vom regăsi toate documentele emise de la începutul proiectului si vom putea accesa cu ușurință o anumită factură prin click-dreapta - Deschid.

 

Mod operare proiecte

 

Facturi furnizori

 

Înregistrările din liniile de facturi furnizori care fac referire la un anume proiect se vor regăsi pe acest tab centralizator din Proiect.

 

Mod operare proiecte

 

În interiorul liniei de factura vom alege proiectul:

 

Mod operare proiecte

 

Comenzi service

 

Alocarea unui proiect pe o comandă de service va putea trimite această informație pe tabul aferent din modulul de proiecte:

 

Mod operare proiecte

 

Câmpul referitor la proiect poate fi mutat din tab-ul Contract în partea de antet pentru o mai ușoară vizualizare și identificare:

 

Mod operare proiecte


  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață