Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Operare factura la bon fiscal


Generarea de facturi la bonuri fiscale nu trebuie să fie confundată cu emiterea unei facturi ce este încasată cu bon fiscal.
Factura la bon fiscal se operează prin alegerea unui bon sau a mai multor bonuri din cele emise în cadrul lunii respective. Nu se pot emite facturi la bonuri în luni ulterioare emiterii bonurilor
 
Firmele de contabilitate care obișnuiesc să opereze documentele primite de la clienții finali lucrează cu gestiuni și articole valorice. Nu este suficient să se înregistreze bonurile sau vânzările (zeturile), ci trebuie înregistrate și facturile la bonuri, întrucât acestea se declară în mod diferit în declarația 394.
 

Adăugarea de documente în mod simplificat

 
În baza asistentului din antetul modulului, vom adăuga facturile în mod simplificat:
 
Operare
 
Este necesar să verificăm setările legate de articolele facturate, de tip valoric, asemenea celor din modulul Bonuri fiscale. Tabela se află în opțiunile ferestrei de adăugare:
 
Operare
 

Adăugarea manuală

 
Asemănător cu modul de facturare din Ieșiri - Facturi clienți, adăugăm un document nou pe care alegem seria, data, gestiunea și partenerul, diferența fiind că aici nu vom adăuga articole, ci vom alege bonuri. Vom selecta doar bonurile pe care este specificat clientul, sau vom căuta toate bonurile din lună și vom selecta pe acelea care ne interesează, filtrând după dată sau după număr:
 
Operare
 
După selectarea bonului sau a bonurilor pentru care dorim emiterea facturii, articolele aferente acestor bonuri se vor insera în document.
 
Operare
 
Raportul Factura emis din acest modul va avea suplimentar detalii despre bonul fiscal aferent și metoda de încasare a acestuia.
 
Operare

  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață