Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Operare vânzări de imobilizări


Vânzarea unei imobilizări este o acțiune tratată asemănător cu o vânzare obișnuită (marfă, produs finit, serviciu), diferența o face modulul în care se operează și notele contabile rezultate. Scoaterea din gestiune a unei imobilizări prin vânzare se va efectua din modulul Imobilizări prin apelarea butonului Adaug din bara de acțiuni.

 

Vânzări de imobilizări

 

În fereastra deschisă, vom completa datele de antet ale facturii, seria, numărul, data, clientul, urmând să adăugăm, prin apelarea butonului de Adaug din bara de acțiuni, imobilizarea pe care intenționăm să o vindem. În câmpul P.U. vanzare fără TVA vom completa prețul de vânzare al reperului. Dacă partenerul este cu TVA la încasare, în factură vom bifa în consecință, de asemenea avem posibilitatea de a bifa Factură cu taxare inversă sau Livrare în afara României în funcție de situație.

Factura astfel validată va fi preluată în declarația 394. Ulterior, cu click dreapta vom putea vizualiza notele contabile care au fost generate.

 

Vânzări de imobilizări

 

În cazul în care imobilizarea vândută nu a fost integral amortizată, valoarea neamortizată se va înregistra pe cont de cheltuială (6583).

 

Vânzări de imobilizări


  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață