Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Operațiuni necesare deschidere an nou


Odată cu trecerea intr-un nou an de lucru, în Nexus ERP ar trebui efectuate câteva operațiuni importante pentru ca aplicația să fie operațională.
 
Astfel, pentru trecerea în anul nou de lucru trebuie actualizată balanța de verificare și conturile din cadrul nomenclatorului de bunuri și servicii.
 
 

1. Actualizarea nomenclatorului de bunuri si servicii - conturi

 
Fiind poziționați în anul nou (în luna ianuarie), din modulul Nomenclatoare-> Bunuri și servicii - Conturi-> Asistent (din meniul de sus )-> Activare conturi selectăm în fereastra care se deschide toate conturile și apăsăm butonul Salveaza sau tasta F12.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou
 

2. Preluarea soldurilor finale ale anului anterior:

 
Din modulul Contabilitate-> Contabilitate financiară-> Deschidere conturi B.V.-> apelăm butonul din meniul de sus comanda Preiau solduri.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou
 

3. Actualizarea soldurilor în balanța de verificare

 
Din modulul Contabilitate-> Contabilitate financiară->Deschidere conturi B.V. , apelăm comanda Actualizare - Actualizare B.V.
În cazul in care apare un mesaj prin care ni se solicită să revedem setările, în meniul vertical din partea dreapta, în fereastra Opțiuni, debifăm căsuța din dreptul opțiunii Actualizare blocata. Revenim apoi la pasul anterior și apelăm funcția Actualizare B.V.
Daca balanta de verificare la 31 decembrie este corecta si debitul si creditul sunt egale, actualizarea va fi efectuata cu succes.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou
 
 

Operațiuni necesare modul Salarii

 
Pentru a calcula corect salariile ar trebui efectuate câteva operațiuni referitoare la parametrii de calcul.
Astfel, vom avea:
  • actualizarea conturilor aferente salariilor (Formații de lucru)
Accesăm modulul Salarii personal -> Salarizare ->Formații de lucru. La intrarea în modul se vor prelua automat conturile din anul anterior.
 
  • actualizarea parametrilor de calcul pentru salarii
Accesăm modulul Salarii personal -> Salarizare ->Salarii iar în fereastra de opțiuni (meniul vertical din dreapta ferestrei principale) selectăm comanda Deschide.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou
 
În fereastra deschisă va trebui să actualizăm informațiile in pagina Impozite, taxe, ore - apelând comanda Actualizare din partea de jos a paginii.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou
 
Aceeași comandă de Actualizare trebuie apelată și pentru pagina Zile libere din fereastra Calcul Salarii.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou
 
  • actualizare deduceri personale și zile Concediu odihnă din anul anterior
 
În modulul Contracte de muncă, deschidem meniul Asistenți (butonul cu bagheta magică) și apelăm procedura: Actualizare deduceri din anul anterior.
Pentru preluarea zilelor de concediu conform contract si a celor rămase neefectuate apelăm asistentul Preluare zile CO conform contract și neefectuate din anul anterior.
 
Operațiuni necesare deschidere an nou

  •     Gestiune agricolă
  • Activarea licentelor