Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Reduceri comerciale e-Factura


Reduceri comerciale eFactura

Transmiterea cu succes în sistemul e-factura a unei facturi cu o reducere comercială acordată ulterior facturării de produse (linie de reducere singulară pe factură) presupune realizarea unor setări în nomenclatorul de conturi și articole.

Inițial, în Nomenclatoare și unelte - Bunuri și servicii Conturi vom adauga contul 709 de tip S-Servicii oferite. În tabul Conturi articole contabile vom seta, în principal, la contul generic și la contul de cheltuială 709 (sau 667, in cazul in care este vorba de un SCONT). De asemenea, vom seta conturile de TVA, precum și alte simboluri care vor facilita pe viitor realizarea automată a notelor contabile.

 

Reduceri comerciale  e-Factura

 

În Nomenclatoare și unelte - Clase bunuri și servicii vom adăuga o nouă clasă la care vom defini, în tab-ul Conturi, drept cont implicit, 709 pe care l-am creat anterior.

 

Reduceri comerciale  e-Factura

 

Ulterior, in Nomenclatoare - Administrare - Bunuri si servicii Articole vom adăuga un articol de tip Servicii oferite (S) pe care îl vom lega de clasa stabilită mai sus.

 

Reduceri comerciale  e-Factura

 

La crearea articolului, în tabul Specificații, la Tip articol vom selecta discount. În funcție de modul în care intenționăm să folosim articolul, vom alege la unitatea de masură din tabul General buc. sau procent.

 

Reduceri comerciale  e-Factura

 

În factura de client, pentru reducerea comerciala acordată, vom adăuga în factură o linie cu serviciul de tip discount creat.

 

Reduceri comerciale  e-Factura

 

Notele contabile rezultate vor fi în concordanță cu funcționalitatea contului 709, mai exact se va contabiliza precum un cont de cheltuială.

 

Reduceri comerciale  e-Factura


  •     Sistem obligatoriu de facturare electronica e-Factura ANAF
  • Prezentare interfață