Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Schema de penalizare


Un mare ajutor în gestiunea penalizărilor și facturarea acestora îl avem prin modulul Scheme de penalizare și asistentul Generare facturi de penalizare pentru sf. lunii prin căutarea și generarea automată a facturilor de penalizări.
Procesul de facturare al penalizărilor începe prin definirea unor scheme de penalizare.
Accesăm modulul Scheme de penalizare unde vom găsi afișate toate schemele de penalizare definite deja si avem și acces la butonul de Adăugare cu care vom putea adăuga noi reguli pentru aplicarea penalizărilor pe facturi.
 
Schema de penalizare
 
Schema de penalizare oferă posibilitatea de adăugare a trei praguri de penalizare în funcție de vechimea restanței.
Denumim schema, apoi după cum indică și câmpurile din fereastră, putem defini până la 3 praguri de penalizare pentru fiecare schemă.
Spre exemplu:
  • Prag 1 : definim pentru o întârziere (după scadența facturii ) între 0 și 30 de zile se va aplica o penalizare de 1 % pe zi
  • Prag 2 : definim pentru o întârziere (după scadența facturii ) între 31 și 60 de zile se va aplica o penalizare de 2 % pe zi
  • Prag 3 : definim pentru o întârziere (după scadența facturii ) între 61 pana la achitarea datoriei de zile se va aplica o penalizare de 3 % pe zi.
Pragul se va selecta automat în momentul în care se va genera asistentul de calcul al penalizării.
 
Schema de penalizare
 
Putem seta pentru una din schemele de penalizare, opțiunea Schema implicită. Astfel dacă nu avem contracte pe care am selectat o schemă anume , programul va ști să apeleze această schemă implicită pentru calculul penalizărilor.
Salvam datele introduse cu butonul de sus .

  •     Facturare recurentă indecși contoare
  • Prezentare interfață