Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Stocul de Materii prime


Modulul Stocuri - Materii prime este un modul de vizualizare a stocurilor existente în luna de lucru. Acest modul nu permite introducerea de NIR-uri sau efectuarea altor operațiuni cu stocuri, ci doar vizualizarea detaliilor rezultate în urma înregistrării acestor documente în modulele aferente.

Urmărim aici o serie de informații legate de stocul unui produs, precum cantitatea de pe stoc, prețul unitar, gestiunea unde se regăsește respectivul produs, furnizorul, cât și alte atribute precum unitatea de măsura, masa, dimensiunea, greutatea, etc.

 

Stocul de Materii prime

 

În partea de jos a ecranului vedem detalii legate de fiecare linie de produs. Astfel ne putem muta de pe un produs pe altul și fereastra de linii detalii ne poate indica o serie de informații precum: data expirării, data intrării/ieșirii produsului, informații legate de rezervarea produsului, etc.

Coloanele din întreaga fereastră pot fi ușor adăugate/ascunse, reordonate prin drag-and-drop.

Vom puteam observa că liniile cu stocuri negative vor fi afișate pe fundal roșu pentru a putea fi ușor evidentiate și urmărite pentru corecție.

 

Stocul de Materii prime

 

Întrucât acest modul va afișa foarte multe informații, avem posibilitatea de ordonare și filtrare pe fiecare coloană (săgeata care apare pe fiecare cap de coloană permite ordonarea, cheița care apare imediat lângă permite crearea și aplicarea de filtre avansate, iar pe rândul următor la inceput există posibilitatea de filtrare simplă: conține, nu conține, diferit de, etc.).

 

Stocul de Materii prime

 

Informațiile din acest modul pot fi grupate și la intrarea în modul, utilizând gruparea din meniul vertical din partea dreaptă pe trei nivele, selectându-se în ordine, fiecare criteriu:

 

Stocul de Materii prime

 

Tot din categoria organizare, putem prefiltra informațiile din modul, astfel încât la deschiderea acestuia să fie eliminate o serie de produse care nu prezintă interes. Deasupra butonului Grupare, pe același meniu vertical, regăsim butonul Prefiltrare.

 

Stocul de Materii prime

 

Opțiunile din cadrul modulului ajută la stabilirea unor caracteristici generale, care au rol de a afișa sau nu anumite informații în modulul principal. Aceste opțiuni nu afectează niciun document din cadrul programului, ci doar informațiile afișate în modului prezent.

 

Stocul de Materii prime

 

În meniul Avertizări, regăsim 2 avertizări predefinite privind stocurile insuficiente și stocurile care vor expira.

Aceste notificări pot fi vizualizate în mai multe moduri:

  • Email: programul va trimite pe email aceste informații în mod automat;
  • Mesageria internă Nexus: toți utilizatorii vor primi un mesaj în secțiunea Mesaje a soft-ului Nexus ERP;
  • SMS;
  • Afișare fereastră pe ecran. De fiecare dată când se va deschide respectivul modul va apare un pop-up cu aceste informații;
  • Totodată se pot selecta userii care vor primi aceste înștiințări și frecvența de actualizare și afișare a informațiilor.

În câmpul Funcție se poate modifica de către cunoscători funcția existentă. Câmpurile care mai pot apare în mesaj sau care pot fi utilizate în modificarea funcției se regasesc în fereastra Câmpuri.

Pornind de la avertizările de bază, utilizatorii pot crea avertizări noi cu sau fără ajutorul echipei Nexus.

 

Stocul de Materii prime

 

În meniul principal, apelând butonul Coduri de bare, deschidem fereastra care ne permite în urma configurării imprimantei de coduri de bare (în partea de jos a ferestrei), tipărirea de etichete de coduri de bare.

În fereastra care se deschide, pentru identificarea rapidă a produselor pentru care dorim să listăm codurile de bare, avem o serie de filtre precum: clasa, subclasa, brand, gestiune.

 

Stocul de Materii prime

 

Butonul Etichete din meniul principal, deschide fereastra de selecție și creare de etichete pentru produse, putând ca și în pasul anterior să filtrăm produsele pentru care dorim sa tipărim etichete.

După cum se observă avem și posibilitatea de a selecta și dimensiunea etichetelor, informații speciale, numărul de etichete pe care vrem să îl tipărim dar și posibilitatea de a tipări etichete cu un procent de discount față de lista de preț.

 

Stocul de Materii prime

 

În meniul de sus avem opțiunea de a afișa un raport rapid care va afișa datele aflate în modulul principal, ținând cont și de filtrele active. Raportul astfel generat va putea ulterior să fie listat, trimis prin email sau exportat în calculator în diferite formate: excel, word, pdf, etc.

 

Stocul de Materii prime

 

Tot în acest modul, avem posibilitatea de a crea rapoarte noi sau de a apela alte rapoarte predefinite.

Butonul Rapoarte customizate ne desfășoara o listă de alte rapoarte predefinite (de la poziția 2 în jos) care pot fi deschise, având aceleași opțiuni ca rapoartele rapide.

Dacă apelăm butonul Rapoarte customizate -> Configurare rapoarte ni se deschide fereastra care ne permite ca plecând de la un raport de bază (pe care trebuie să ne poziționăm) să adăugăm, să modificăm denumiri sau să ștergem diverse coloane. Sunt prezente aici opțiunile de grupare, filtrare și ordonare, dar și de salvare a raportului astfel definit sub un nou nume pentru a putea fi ușor apelat ulterior din meniul Rapoarte customizate.

 

Stocul de Materii prime


  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață