Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S
Nexus ERP

Nexus ERP progres

loading

Textele predefinite - utilizare


Textele predefinite pot fi foarte utile în informarea clienților cu privire la diverse aspecte, utilizând documente sau rapoarte transmise de organizație. În articolul următor vom seta un text predefinit pe raportul utilizat în cadrul facturilor de ieșire.

Pentru a seta un astfel de text predefinit, vom avea de realizat 2 pași:

1. Setarea textului predefinit,

2. Adăugarea în raportul utilizat la generarea facturilor,

1.Setarea textului predefinit

Vom accesa modulul Nomenclatoare și Unelte în submodulul Texte predefinite și accesăm butonul Adaug:

Textele predefinite - utilizare

În partea de antet avem de completat următoarele câmpuri:

Textele predefinite - utilizare

a. Denumire – se completează cu denumirea asociată textului ce urmează a fi setat,

b. Clasificarea- Aici vom scrie denumirea modului în care dorim să adăugăm textul predefinit, în cazul nostru vom utiliza “Facturi clienti”, astfel vom adăuga un text pe rapoartele ce sunt generate din acest modul. Exista posibilitatea de a adăuga texte predefinite și pentru alte module,

c. Descriere - aici vom completa descrierea textului pentru a ne fi mai ușor de identificat în cazul în care avem mai multe texte predefinite,

d. Societatea – Aici vom bifa societatea pentru care va fi disponibil acest text predefinit,

e. De la data până la data – aici se va completa data si ora de la care este valabil acest text și data și ora până când este valabil.

Textul utilizat de raport, aici vom adaugă ce text ne dorim să fie introdus pe raportul de Factura Clienți, pe lângă textul standard avem posibilitatea să adăugăm un câmp predefinit ce va citi anumite valori din Nexus, in exemplul următor vom adaugă agentul de vânzare prin intermediul textelor predefinite.

Textele predefinite - utilizare

2. Adăugarea în raportul utilizat la generarea facturilor

Vom seta textul predefinit la afișarea raportului Factura Internă, vom merge in modulul Facturi Client – Rapoarte Customizate si vom alegere raportul Factura (internă) – Setări, iar la Text Inclus vom alege denumirea utilizată pentru textul predefinit, în cazul nostru Text Factura X.

Textele predefinite - utilizare

Ulterior, vom afișa factura, utilizând raportul Factura (internă) după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, vom avea 2 linii de text una simplă și una ce conține numele agentului de vânzare, preluat din Nexus:

Textele predefinite - utilizare


  •     Câmpuri disponibile
  • Prezentare interfață