Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S

Întrebari și răspunsuri

cautare
intrebare

Care este functionalitatea contului 368 Diferente de pret la animale si pasari?

Postat de Nexus M.
in data de: 03 Jun 2022 12:26

Contul 368 “Diferenţe de preţ la animale şi păsări”

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa diferenţelor, în plus sau în minus, între preţul de înregistrare standard (prestabilit) şi costul de achiziţie, respectiv costul de producţie.

Soldul contului reprezintă diferenţele de preţ aferente animalelor şi păsărilor existente.

Contabilitatea analitică se ţine distinct pentru activităţile fără scop patrimonial şi activităţile economice.

Contul 368 “Diferenţe de preţ la animale şi păsări” este un cont bifuncţional, rectificativ, al valorii de înregistrare a animalelor şi păsărilor.

Contul 368 “Diferenţe de preţ la animale şi păsări” se debitează prin creditul conturilor:

  • 401 “Furnizori” - cu diferenţele de preţ în plus (costul de achiziţie este mai mare decât preţul standard sau prestabilit) aferente animalelor şi păsărilor achiziţionate de la furnizori.
  • 408 “Furnizori - facturi nesosite” - cu diferenţele de preţ în plus (costul de achiziţie este mai mare decât preţul standard sau prestabilit) aferente animalelor şi păsărilor achiziţionate de la furnizori.
  • 542 “Avansuri de trezorerie” - cu diferenţele de preţ în plus (costul de achiziţie este mai mare decât preţul standard sau prestabilit) aferente animalelor şi păsărilor achiziţionate din avansuri de trezorerie.
  • 606 “Cheltuieli cu animalele şi păsările” - cu diferenţele de preţ în minus (costul de achiziţie este mai mic decât preţul standard sau prestabilit) aferente valorii animalelor şi păsărilor incluse pe cheltuieli.

Contul 368 “Diferenţe de preţ la animale şi păsări” se creditează prin debitul conturilor:

  • 361 “Animale şi păsări” - cu diferenţele de preţ în minus (costul de achiziţie este mai mic decât preţul standard sau prestabilit) aferente animalelor şi păsărilor achiziţionate de la furnizori.
  • 542 "Avansuri de trezorerie" - cu diferenţele de preţ în minus aferente animalelor şi păsărilor achiziţionate din avansuri de trezorerie.
  • 606 “Cheltuieli cu animalele şi păsările” - cu diferenţele de preţ în plus (costul de achiziţie este mai mare decât preţul standard sau prestabilit) aferente animalelor şi păsărilor incluse pe cheltuieli.Au fost utile aceste informații?