Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S

Întrebari și răspunsuri

cautare
intrebare

Care este functionalitatea contului 603 Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar?

Postat de Nexus M.
in data de: 03 Jun 2022 12:26

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar"

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa cheltuielilor privind materialele de natura obiectelor de inventar la darea în folosinţă a acestora.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar " este un cont de activ.

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar" se debitează prin creditul conturilor:

  • 303 "Materiale de natura obiectelor de inventar" - cu valoarea la preţ de înregistrare a materialelor de natura obiectelor de inventar incluse pe cheltuieli, constatate lipsă la inventar, precum şi pierderile din deprecieri.
  • 308 “Diferenţe de preţ la materii prime şi materiale” - cu diferenţele de preţ în plus aferente materialelor de natura obiectelor de inventar ieşite din gestiune.
  • 351 “Materii şi materiale aflate la terţi” - scăderea din gestiune a materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terţi , constatate lipsă la inventar.

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar" se creditează prin debitul conturilor:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul debitor al contului de cheltuieli privind activităţile fără scop patrimonial.
  • 303 "Materiale de natura obiectelor de inventar" - cu valoarea materialelor de natura obiectelor de inventar constatate plus la inventar.
  • 308 “Diferenţe de preţ la materii prime şi materiale” - cu diferenţele de preţ în minus (costul de achiziţie este mai mic decât preţul standard sau prestabilit) aferente materialelor de natura obiectelor de inventar ieşite din gestiune.Au fost utile aceste informații?