Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S

Întrebari și răspunsuri

cautare
intrebare

Care este functionalitatea contului 608 Cheltuieli privind ambalajele?

Postat de Nexus M.
in data de: 03 Jun 2022 12:26

Contul 608 "Cheltuieli privind ambalajele"

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa cheltuielilor privind ambalajele.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contul 608 "Cheltuieli privind ambalajele" este un cont de activ.

Contul 608 "Cheltuieli privind ambalajele" se debitează prin creditul conturilor:

  • 358 “Ambalaje aflate la terţi” - cu valoarea la preţ de înregistrare a ambalajelor aflate în consignaţie la terţi, scoase din gestiune, pentru care s-au întocmit documente de livrare.
  • 381 "Ambalaje" - cu valoarea la preţ de înregistrare a ambalajelor incluse pe cheltuieli, precum şi lipsurile constatate la inventar.
  • 388 “Diferenţe de preţ la ambalaje” - cu diferenţele de preţ în plus (costul de achiziţie este mai mare decât preţul standard sau prestabilit) aferente ambalajelor ieşite din gestiune.
  • 409 "Furnizori - debitori" - cu valoarea ambalajelor care circulă în sistem de restituire, nerestituite furnizorilor ca urmare a degradării.
  • 473 "Decontări din operaţii în curs de clarificare" - cu sumele clarificate înregistrate pe cheltuieli.

Contul 608 "Cheltuieli privind ambalajele" se creditează prin debitul conturilor:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul debitor al contului de cheltuieli privind activităţile fără scop patrimonial.
  • 381 "Ambalaje" - cu valoarea la preţ de înregistrare a ambalajelor constatate plus la inventar.
  • 388 “Diferenţe de preţ la ambalaje” - cu diferenţele de preţ în minus (costul de achiziţie este mai mic decât preţul standard sau prestabilit) aferente ambalajelor ieşite din gestiune.Au fost utile aceste informații?