Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S

Întrebari și răspunsuri

cautare
intrebare

Care este functionalitatea contului 732 Venituri din taxele de inregistrare stabilite potrivit legislatiei in vigoare?

Postat de Nexus M.
in data de: 03 Jun 2022 12:26

Contul 732 "Venituri din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare"

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa veniturilor realizate din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contul 732 "Venituri din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare" este un cont de pasiv.

Contul 732 "Venituri din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare" se creditează prin debitul conturilor:

  • 512 "Conturi curente la bănci" - cu sumele încasate în contul de disponibil, reprezentând venituri din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.
  • 531 "Casa" - cu sumele încasate în numerar, reprezentând venituri din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.

Contul 732 "Venituri din taxele de înregistrare stabilite potrivit legislaţiei în vigoare" se debitează prin creditul contului:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul creditor al contului de venituri privind activităţile fără scop patrimonial.Au fost utile aceste informații?