Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S

Întrebari și răspunsuri

cautare
intrebare

Care este functionalitatea contului 737 Venituri din actiuni ocazionale utilizate in scop social?

Postat de Nexus M.
in data de: 03 Jun 2022 12:26

Contul 737 “Venituri din acţiuni ocazionale utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare ”

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa veniturilor din acţiuni utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contul 737 “Venituri din acţiuni ocazionale utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare” este un cont de pasiv.

Contul 737 “Venituri din acţiuni ocazionale utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare” se creditează prin debitul contului:

  • 512 “Conturi curente la bănci” - cu sumele încasate în contul de disponibil.
  • 531 "Casa" - cu sumele încasate în numerar.

Contul 737 “Venituri din acţiuni ocazionale utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului de organizare şi funcţionare” se debitează prin creditul contului:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul creditor al contului de venituri privind activităţile fără scop patrimonial.Au fost utile aceste informații?