Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi și politica noastră de confidențialitate

N E X U S

Întrebari și răspunsuri

cautare
intrebare

Care este functionalitatea contului 738 Venituri exceptionale rezultate din cedarea activelor corporale?

Postat de Nexus M.
in data de: 03 Jun 2022 12:26

Contul 738 “Venituri excepţionale rezultate din cedarea activelor corporale aflate în proprietatea persoanelor juridice fără scop patrimonial, altele decât cele care sunt sau au fost folosite în activitatea economică”

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa veniturilor rezultate din cedarea activelor corporale aflate în proprietatea persoanelor juridice fără scop patrimonial, altele decât cele care sunt sau au fost folosite în activitatea economică.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contul 738 “Venituri excepţionale rezultate din cedarea activelor corporale aflate în proprietatea persoanelor juridice fără scop patrimonial, altele decât cele care sunt sau au fost folosite în activitatea economică” este un cont de pasiv.

Contul 738 “Venituri excepţionale rezultate din cedarea activelor corporale aflate în proprietatea persoanelor juridice fără scop patrimonial, altele decât cele care sunt sau au fost folosite în activitatea economică” se creditează prin debitul contului:

  • 461 "Debitori diverşi" - cu valoarea imobilizărilor cedate.
  • 512 “Conturi curente la bănci” - cu sumele încasate în contul de disponibil.
  • 531 "Casa" - cu sumele încasate în numerar.

Contul 738 “Venituri excepţionale rezultate din cedarea activelor corporale aflate în proprietatea persoanelor juridice fără scop patrimonial, altele decât cele care sunt sau au fost folosite în activitatea economică” se debitează prin creditul contului:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul creditor al contului de venituri privind activităţile fără scop patrimonial.Au fost utile aceste informații?